Thursday, July 28, 2011

BBQ bersama mereka ^_^

hai korang!
aku nk story ckit la pasal satu tmpat ni..
mmandgkn aku xdpt nk lelapkn mata skg ni,aku nk story mory la dlm ni ckit.
lgi plak aku bru jek balik dari ctu. heee
(berbunga)

ok, nma tmpat ni,,,

~ CHALET SALAK DENAI ~

terletak di kaki gunung jerai berhampiran pusat pranginan titi hayun dn batu hmpar.
stiap chalet ni ada satu kolam, kolam2 ni hanya penyewa chalet sja DIBENARKAN bermandi manda.haha
klo korg nk info lbih lanjut,search la sndirik kat tenet ea.huhu
mybe ada yg pnah dgq dn mybe ada yg TAK!
klo korg nk tao la kan, tmpat ni best sgt..bg aku laa..  :)
klo bg korg xbest, xyah bca blog aku dn xyah pegi la kan. haha
 
kat ctu korg blh mempelbagaikan aktivti.
sgguh mnarik,tp ongkos kna ada laa kan. hoho
 
mcm aku dn mereka2 ni, ktorg pegi wat BBQ kat sna, yg spenuhnya disponsor oleh KAK RINI.
best gler lahh..
mcm2 kak bakaq,antranya ikan, ketam, ayam..
siap ada lg lauk smpingan. ditambah plak dgn bhun goreng.
sgguh menyelerakan..
tima kasih untk kak rini dan kluarga.
abes aku nk cita bab mkan,skg aku nk cta bab kolam mand yg dorg sediakan kat chalet tuh plak.
sempoi glerrr..
rekaannya unik dan agk kebudak2kan but kolam tuh untk semua pringkat umo.
sgt2 menarik..
apa yg lbih menarik aku pegi sna bersama si dia yg tersyg,KANDA..
dn trut ikut serta my bestie,my bestfren,along ngn hero dia.
dtmbah lak ngn mbe2 kanda aku yg agak sporting abis,semuanya menjadi sgguh menarik !
heeeee :)


kat bawah ni aku ada gmbaq2 untk korg tgk.
sapa yg  xpegi lg,moh la kite pegi..dijamin xmenyesal ;)
 
ni pndangan dari luaq chalet.mcm umah kmpung kan. :)


ni lah kolam yg aku ckpkan.mcm budak2 kan?but interesting




 

Friday, July 22, 2011

kekanda adinda :)

salam smua..
hmm..lma asanya aku xusik blog ni..
mybe masa yg xmgizinkan dn mencemburui aku..
xdak benda pon aku nk story kat cni..
cuma aku nk update ckit ja ttg status aku skg.
aku dh xsingle lg..yuuhuu
alhmdulillah akhirnya aku dpt bkak ati untk sorg ni yg aku pgl kanda.
hya dgn senyuman mmbuat hatiku terpaut.
(mcm lirik lagu plak) heheh
aku bharap hbungan kmi berkekalan smpai kejinjang plamin dn shgga ke akhir hayat kmi nti.
doakanlah perhubungn kmi ni naaa ;)

di cni aku nk gtau yg aku syg dia sgt2.tq knda sbb sudi syg dn jga dnda spanjang kta knal ni.
smoga ada jodoh diantara kta,dn smoga Allah pnjangkan jodoh kta.
dnda hrap knda dapt bsabar dn tabah tempuh sgala dugaan yg dtg dlm hbungan kta skg.
AMIN....

sampai cni ja la aku trasa nk story pon..
nti2 ada masa aku story len.. ;)
kat bawah ni ada la gmbaq2 ckit aku ngn kanda ku.hheehe
renung2 kan ya..hohoho

ni gmbaq pertama yg kmi amik bersama.thehe


ber bowling together gether :)
ni lah kanda yg plg aku syg. <3

Thursday, May 19, 2011

matahari,guruh dan kilat,pelangi


kadang kadang Allah hilangkan sekejap mtahari

kemudian dia datangkan pula guruh dan kilat.

puas kita mencari dimana matahari,

rupa - rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah.


p/s : aku tertunggu2 dimana 'pelangi' ituuu.

PERJALANAN MENUJU ABADI.. :)




^ _ ^

Sunday, April 24, 2011

pertunangan ustaz amirul

salam satu malaysia smua.
kali ni mrs meow nk citer ckit lah psal sorang pelakon ni.
mrs meow giler2 minat si pelakon ni.
kalo korg nk tao pelakon yg mrs meow maksudkan ni sapa lg kalo bukan ashraf muslim.
hero dalam citer USTAZ AMIRUL tuh.
dari citer tuh la mrs meow tertarik dgn dia.
mmg kena la muka dn perwatakan dlam citer tuh.


ni lah ustaz amirul yg mrs meow maksudkan. hensem kan..

skg ni yg mrs meow nk citerkan kat cni, ustaz amirul dah bertunang. dgn adek angkat sndiri.
sumpah mrs meow JELESSS abes ! hehe
mmg bertuah laa sapa yg dapat ustaz amirul tuh.
adek angkat merangkap tunang ustaz amirul tuh nma dia dayana lau xclap.
gadis tuh bertudung dn jelas terpampang sopan santun nya.
( patot laa ustaz amirul berkenan )
huhuk
 apa pn mrs meow doakan pertunangan ustaz amirul dgn tunangnya ni sampai ke jinjang pelamin laa

p/s : jgn bertunang lama lama, banyak dugaannya tao. walaopon mrs meow xpnah bertunang lg, tp mrs meow dapat asa betapa teruk cabaran pd org2 bertunang. tabah naa tempuh dugaan yg bakal mendtang. hee

kat bawah ni mrs meow srtakan beberapa gambar msa majls brtunang ustaz amirul kegilaan mrs meow.




Wednesday, April 20, 2011

1st day kerja

yeepppiiii
arini 20hb APRIL 2011 bersamaan dgn ari rabu mrs meow dah start keja.
fuhhh ! letih kot.
berdiri ja spanjang masa.
bkan sbb kak2 yg keja farmasi tuh kejam tp sbb mrs meow yg gatai xdduk.
pura pura baek la sat kan
hahah
(maklumla ari 1st keja)
btw syiok sgt .
walaopon mrs meow org baru kat farmasi tuh,staff baek sgt.
memberi tunjuk ajar dgn baek baek skali.
thanks ea kat kak ruhil, kak imah, kak meera, ayu dan kak shikin.
korang  baek sgt.
sabar ja ajar mrs meow..
heheee ^_^
sok mrs meow keja pg lagi..
arap2 sok smuanya berjalan dgn lancar.


opss lupa lak nk gtau.
mrs meow diberi uniform tyme keja td
tp xblh nk tayang kat cni
xsempat amik pic td sbb hp tgl umah sama. haha
nti2 lau ada mrs meow tunjuk naa
( gedik )
daaa salam.


cinta kata p, kerja kata mai !

ehem..salam satu malaysia.
lma asanya mrs meow xberjinak dgn blog mrs meow ni..
rinduu lak kat meoww meoww
heee..

bukan apa,sejak 2 menjak ni mrs meoww agak sebok dgn mcm2 hal.
balik pda title diatas, mrs meow nk kongsi ckit laa dgn blogger2 dluar sna.
pg td mrs meoww dapat pggilan fon..
yg berbunyi : -
"salam, ni cik farah fatini ke? ok sy dari zuffa farmasi nk gtau yg adk blh mula keja kat cni esok lah. mcm mna? "

mak aiii..
terkezut mrs meow..
tyme tuh mmg blurr gler laa sb xjgka pon nk dapat.
sbb tyme interview merepek2 ja cakap.
heee
mrs meow pon jawab :
" ya saya. btoi ke? alhamdulillah.. ok esok sy datang. "
haha ( jawapan poyo ja ) almaklumlah tgh shock lg.

setelah lma mrs meow mganggur lpas abes stdy aritu, akhirnya dapat gak keja yg berkaitan dgn bidang mrs meow amik. hehe
yela sblom2 ni mrs meow wat keja macam macam
antaranya jd ckgu laa, join tu lah ni lah..
mcam mcam laa
smuanya lgsung xberkaitan dgn bdang mrs meow..
memandangkan skg mrs meow bru break dgn cinta hati, ni lah masanya ntok mulakan idop baru dgn keja.
mmbusy busykan diri spya mrs meow xpkir sal si dia dah.
skg adalah masanya. heee
akhirnya dapat gak.walaopn gaji biase2 ja..xkisah lahh..
yg penting mrs meow dapat cari pngalaman dan tmbah lg ilmu pngetahuan ttg bdang mrs meow amik ni.
hope sok smuanya berjalan lancar.
AMIN..
 
sampai cni jela mrs meow nk cta pon.
kpala da pening2 daa
sok nk bgon pg tp skg lwat pg pon xtdow lg..
ok la.slam sayang dari mrs meow ya !
doakan mrs meow ya !
daaa.

Tuesday, April 5, 2011

go go genting

salam smua.kali ni mrs meow nk cte yg sronok2 plak.
xmo sedih2 dah.hehe
ecely mrs meow bru je blik dari GENTING HINGHLANDS.
msti korg da tao kan apa tujuan mrs meow dsana.
bg yg xtao, mrs meow g sna ntok Anugerah Bintang Popular 2010.
best sangat2..wlaopn tgh sedih bru putus cnta.alhmdulillah mrs meow dpt melupakan kesedihan tuh smentara waktu.heheh
mrs meow dan kgkawan g sna dpandu oleh abg ap ntah (lupa nma) bas SINARMAS.
mrs meow bertolak ke gnting jam 11 mlm camtu lah..
dlm kul 3pg ktorang benti d ulu bernam untk mandi2,tukar bju,makan dan apa yg ptot lah.
mula2 suma diam malu-malu kucing.
mrs meow lg lah diam ( malu meow meow ) hehe.
lpas da lma ckit suma cam dah lma knal.gila2 sumanya..
dlm pkul 6pg camtuh ktorg sampai d genting..
menggigil2 kaki badan mrs meow kesejukan.
dtambah lak dgn ujan gerimis kan.
sian adek mrs meow. dia lg lah menggigil sbb dia keding. heheh
pastu ktorg dbri taklimat di lobi dan di arahkan memakai bju yg diberi msa pndaftaran td.
ada yg pkai ada yg xpkai ( itu dah terbiasa )
mrs meow baik dgr kata sbb tuh mrs meow pakai..haha

lpas tuh ktorg diberi tket untk outdoor game.
apa lg...main sakan sumanya..
dlm pkul 3ptg mrs meow dan kawan kawan berkumpul di lobi smula untk dapatkn knci check in blik.
xsabar msing2 nk check in sbb nk rest dgn cukup.
kumpul tnaga untuk mlm ABP nti..
haha

sembap mata mrs meow xdapat rehat yg cukp.
yela.korg bygkan pkol 3ptg ktorg check in..
pkol 5ptg ktorg dah tron ke arena of stars sbb nk dapat tmpat duduk dpan pnya pasal. heheh
ingatkan xda org lah sgt
skali....hambik kao!
beratur.......berduyun duyun macam anak meow sumanya..
haha
nasib baek dpt tmpat dduk depan gak.
ending untk ABP kali ni best sgt!
merry sangat!
suma sbb munculnya usop wilcha dgn tiba2..haha
xgila dibuatnya org org yg dalam arena of stars tuh smua.
dalam kul 12pg camtuh event abes. mrs meow dan adek bercadang nk jenjalan amik angin mlm tuh.
memandangkan masing2 keletihan + kelaparan, program cancel.
mrs meow g mcd ( take away) dan trus booommm ! 

keesokan arinya, 4hb, mrs meow dapat msg dari phak sinarmas ktorg kna bkumpul d lobi jam12 tgahari.
lpas check in mrs meow dan kwan2 xdapat blk lg sbb bas sangkut jem.
sambil tgu bas dtg, mrs meow terjumpa artis2 di msia nih..hihi
apa lg,bergambar sakan laa..
suma comel2..bby face !

pkol 2 mrs meow dan kawan2 naik bas dan bertolak balik ke kedah jelapang padi.
dalam prjalanan blik, ktorng suma suka suki abis.
dak2 bas B ( bas mrs meow naik ) ternyata kaki karok.
melalak dlam bas sampailah ktorang suma tba di kdah.
best sgt !
kenangan yg xmungkin dilupakan. eceh ! haha
gmbar2 nti lah mrs meow upload kan...
line tenet slow mgalahkan cput !
salam syg dri mrs meow....
meooooowwwww ~


Wednesday, March 30, 2011

daerah PALING SEPI di dunia adalah
HATI TANPA CINTA
:'(

Tuesday, March 29, 2011

BUDAK BARU

salam satu malaysia.
wat pengetahuan korang smua, aku still mentah dalam erti kata lain budak baru lah dlm dunia blog nih. skg nih aku asa cam byk lak msa2 kosong ntok aku hihi. 
just ntok story psal hal2 yg berkaitan idop aku. 
pada sesiapa yg xberminat anda digalakkan sekali menekan button pangkah sblah kanan tuh n dont ever2 open o read my blog lg! 
aku hya nk berkongsi dgn kawan2 yg ikhlas berkawan dgn aku dan yg ingin mgetahui ksah2 aku. thanks krana memahami. kerjasama dari smua amatlah sy hargai. 
sampai cni dlu ntok arini. nantikan story2 bahagia aku lpas ni lak eh. arap2 story sedih2 xda laa. hee. daa .salam  ^_^